Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A legfrissebb ráreagálások

BLOGOK, AMIKET OLVASOK

http://ariesworld.blog.hu/ http://e-clipse.blog.hu/ http://jerryjames.freeblog.hu/

Ashtray Girl

2010.11.08. 21:37 Na'conxypan

"Növekszünk, változunk, néha észreveszünk magunkban egy-egy hibát, amit ki kell javítani, nem mindig a legjobb megoldást választjuk, de a megpróbáltatások közepette tovább élünk, létezünk, és igyekszünk szilárdan állni, hogy méltóságot kölcsönözzünk, de nem a falaknak, s nem is a kapuknak és az ablakoknak, hanem annak a belső, üres térnek, ahol imádjuk mindazt, ami számunkra kedves és fontos."

Vannak pillanatok, amikor az élet nem rohan körülöttünk eléggé, amikor megadatik a perc, hogy megálljunk és kívülről magunkra tekintsünk egy-egy szemcsétlenített, kimerevített panoráma kép erejéig. S mint a filmekben ilyenkor lelassul az idő..és tisztán látsz minden részletet. Akár tetszik a kép, ami eléd tárul, akár nem...

Kivetült elém egy ilyen pillanat, és rohadtul nem teszett, amit láttam. Ítélni s ítéltetni könnyen lehet. Szavak és tettek könnyen válnak ki belőlünk, de valóban ez számít-e? Hogy mit gondolsz s rólad miként vélekednek? Vagy minden csak színészet; olcsó felöltő és maszk mögé bújtatott igazság?

Csak állsz, levegőt nem veszel...és azt kérded magadtól...mi a baj ezzel a képpel?

A hétvégén squasholni voltam Bélával. Bélával, aki gyűlöli ha megemlítem a nevét bárhol. Aki könyörgött ne áruljuk el...mert a legjobb barátja utál engem és mit fog szólni, ha mi együtt sportolunk. Itt halkult el először a világ körülöttem...aztán hazatérve mindig csak azt bújtam Béla milyen csajokkal kedélyeskedik a közösségi oldalakon...

Betegesen féltékeny voltam...féltem, hogy ezt a kicsit is elveszi egyszer tőlem valaki. Talán egy olyan kincset őriztem még mindig, amit szorgosan és közös erővel építettünk ki anno az ÉN és a TE-ből MI-vé.

Olyan ez, mint amikor homokvárat építesz, de nincs lapátod csak vördöd...aztán a homokos parton melléd ül egy fiú lapáttal, és szó nélkül kérés nélkül egy csodálatos palotát építetek ketten. És a sokadik dagály romba dönti, mégis vitathatatlan a megismételhetetlen szépsége, az egyedi alkotás, a ti palotátok. Ha az utolsó bástyája áll még, akkor valamiért nincs szíved belerúgni egyet, hogy még amaz is eltűnjön és megsemmisüljön...Szeretnéd visszaépíteni, de a fiú többé nem jön vissza...te pedig ülsz és vársz, véded minden széltől az utolsó bástyátokat.

Tudod csak vele építheted fel ugyanazt a csodát, csak ketten ismeritek a mikéntjét.

Aztán kezdesz betonfalat építeni a maradék homok kupac és magad köré. Ami akkorára nő, hogy senki sem lát már át felette. Senki nem láthatja, hogy van valaki a falak mögött.

Elvártam volna, hogy ne barátkozzon, ne ismerkedjen lányokkal...bántottam, majd megfojtottam, s neki hazudnia kellett, hogy levegőt kapjon.

Nincs ez rendjén. Nem védhetem, ami már nem az enyém. Ha a tenger utat akar törni magának, akkor hiába  a védfal, alóla a víz kimossa a homokot. Mégha csak egyszer élünk is, mégha iszonyú nagyot hibázunk is...ez ellen nincs gyógyszer, erre nincs megoldás. Hagyni kell a víznek, hogy végezze a dolgát.

Magamra néztem....Mi a baj ezzel a képpel? -kérdeztem.

Meg kell tanulnom végre egyedül lenni, nem csak formailag....belül is.

Csak hagyni.....nem úszni tovább kimerülve, csak integetni a távolodó hajónak.

S majd a tenger közepén vergődve ezt gondolják rólad (hisz távolodó célod ők sosem láthatták) és nevetve mondják:

"Szegény bolond...Tán a lenyugvó napkorongig akart úszni."

Te pedig akkor és ott remegő lábikrákkal a hideg vízben a megálló pillanatban már tisztán fogod tudni a választ...

Nem az számít, hogy mit mondanak rólad, hogy miként ítélsz vagy ítéltetsz...

Az számít, hogy tudd te ki vagy, s mennyit érsz, mennyit érnek az álmaid...

Mindig tudd mért rombolod le a falaidat, s meddig úszol be a tengerbe...

Mindig tudd mi a baj a képpel...

Így tartsd az arcod a Napba és mosolyogj...

Hiszen újjászülettél..

 

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://haragbanavilaggal.blog.hu/api/trackback/id/tr822434759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StarFire 2010.11.09. 09:58:53

Nagyon büszke vagyok rád,hogy nem féltél belenézzni abba a bizonyos tükörbe.És keményen megkritikáztad amit láttál.Tudom,mentségedre szól,hogy nem direkt csináltad,de bizony elkövetted...viszont Béla szeret,szerintem ő is tudja, hogy ez nem rosszindulat.
Abba nem gondolunk sokszor bele,hogy mi lenne fordított helyzetben?Ha nekünk kéne titkolóznunk,és menekülni a múlt ölelése elől...
A közösségi oldal viszont tényleg vezsélyes.Lehet,hogy valaki ugyanígy érez a te kiírásaid láttán,nem gondolod?Túlságosan kiadjuk magunkat,az érzéseinket,és nem gondoljuk át a következményeket.Vagy van amikor igen...és direkt okozunk fájdalmat az ismerőseinknek...
Amúgy pedig soha nem leszel egyedül, mégha az elején úgy is érzed...csak tudatosítsd magadban,hogy ne férfit,hanem nőt keress magad mellett,és az ő szemükkel lásd magadat.Tudod,ők a barátnőid.
Tapasztalatból mondom,hogy a szingli létnek - akármilyen közhelyes - megvannak az előnyei,és szépségei:)Csak nehogy túlságosan beleszeress...

James86 2010.11.09. 15:28:29

Ritka szemét leszek, nem kenyerem az ilyesmi, "ismertek"; DE.

Itt és most felkérek mindenkit, hogyha amennyiben hasonlóan nyálas-cukormázas-csöpögős-noir postot engedek ki közcélra, azonnal és haladéktalanul tarkólövéssel végezzetek ki.

Drága Na'n-om... mégis, így azok kedvéért akik az elmúlt hetekben (leginkább facebookon terjednek az ilyenek) megcsömörlöttek az ilyen túlburjánzó szerelmi(?) ömlengéstől, leírnád két mondatban, hogy mit akartál ezzel leírni?

Na'conxypan 2010.11.09. 17:55:13

egy hangulatot írtam le...hogy nem érzem jól magam...nem tetszik amit látok...és azért voltam a saját érzelmeim börtönében mert másokkal foglalkoztam, mit gondolnak rólam stb. A lényeg: nem vagyok attól kevesebb, hogy egy általam szeretett lénynek nem kellek. Én attól még én vagyok, minden erényemmel, stílusommal, személyiségemmel. Nem vesztek el semmit, ha olyat engedek el, akinek nem kellek. Ennyi a mondanivaló, sem több sem kevesebb. Magamba tekintés közben erőt kaptam, hogy a kapcsolatfüggőségem és a halálos nagy szerelmeim mögül kimerészkedjek, és végre kilépjek abba a világba, amit már régóta nézegetek....
süti beállítások módosítása