A legfrissebb ráreagálások

BLOGOK, AMIKET OLVASOK

http://ariesworld.blog.hu/ http://e-clipse.blog.hu/ http://jerryjames.freeblog.hu/

Amazing

2010.06.05. 23:52 Na'conxypan

"A fegyelem szabadság nélkül - zsarnokság. A szabadság fegyelem nélkül - káosz."

A tegnapi napom hajnal 5-kor kezdődött, mikor félálomból ébredve ránéztem a hivatalos mailjeimre, hátha el kell intézzek még valamit a mai céges garden party előtt. Mikor átfutott a frissítés bebizonyosaodott csak magamat kell elintéznem ma:D Ugyanis megérkezett a már olyannyira várva várt értesítés a 2010 EFOTT pályázat sikerességéről. Bár remegő kézzel kattintottam a csatolt file megnyitására, de ez az..nyertünk....Más nem számított...képtelen voltam aludni...boldog voltam...

Aztán fél8kor indultunk Felsőörsre a főnökség által szervezett éves Balaton parti kerti mulatságra. Kedves főnökünk rögtön előállt a mézes narancs pálinkával...meg a meggyborlikőrrel meg a whiskeyvel és kísérőnek választható volt gin tonic vagy boroskóla.

A többiek lenyomtak egy laza reggel8-as zsíros kenyeret, had szívja a piát. Én nyilván képtelen voltam elkúrni ezzel a kis etűddel a heti edzésemet...ennek folyományaként én voltam a legjobban bemókolva...:S:D

A meghívottak második fele csak délre érkezett ki a fullos medencés telekre...És ilyenkor vicces, hogy így rajtatok röhögnek mert amazok még nem részegek. Jól tud esni, főleg munkatársaktól...tehát ez a csapatépítő hétvége sem telt el rosszindulat nélkül.

Mikor pedig éreztem, hogy menni kellene, addigra este6 lett:D Hazatérve beájultam az ágyba és úgy érezetem örökké aludni fogok. De nyilván nem...a lakótársam Mazsa megkért menjek le vele Canyonba, mert tele van olasz katonával a hely, s ő előző este megismerkedet Gianni-val, aki ma is ott lesz. Legyek szíves kísérni, fordítani...

Áhh mondom off....de oké...legyen...

Igyekezetem emberi fejet varázsolni, jóllehet már órák óta nem volt éles a kép:D

Mikor megérkeztem gyorsan kijózanított a közeg. Bakker, mintha egy béna filmbe csöppentem volna. A füstös kocsma tele egyenruhás atom szexi kigyúrt katonákkal és a csajok fűzérben lógnak rajtuk. Utolsó éjjel távozásuk előtt, és a vállapokért a szebbnél szebb és még a csúnyábbnál csúnyább csajok is bármit megtettek volna...

Annyira giccses, hihetetlen és átélhetetlen volt.

Én ilyenkor zordulok be...már csak azért sem kell a szar vállapotok...:D És ilyenkor szokott a sors beviccelni. Ami most is megtörtént...Luca nem nyomult, csak udvarolt, nem akart sem haza, sem kivinni...megkérdezte van-e barátom...átküldött magáról Bluetoohton egy képet majd én is...aztán már térdelt a hely közepén, hogy megkérje a kezem. Mindenki ezt leste mi folyik ott...én, akin addigra az egész egyenruhája rajt volt csak pislogtam. Hát ha fizetnék se lenne ilyen csókám soha, szóval a válaszom igen volt:D És már került is fel a gyűrűje az ujjamra. Tel szám csere, egy megbeszélt augusztusi római randi. Édes történet volt...édes sráccal...Jött más is aki próbálkozott, ő meg nyomatta nekik olaszul, hogy hagyjanak mert én a menyaszonya vagyok, és nyártól kint fogok élni vele...Hát én csak mosolyogtam. Cukiság.

Aztán 11kor indulniuk kellett, de ő még vagy 2szer visszajött és elhajtott körülöttem mindenkit:D

Aztán az egyik helyi egyetemi szervezet {le nem írom melyik} ismert arca itatott ingyen a pultból...Azmi...felfoghatatlan este.

Mazsát trélerrel kellett kibontanom a wcből olyan rosszul lett...de hál' istennek hazaértünk...fényképekkel élményekkel, emlékekkel gazdagodva.

Luca hazatért Olaszországba...és nem sokára Afganisztánba mennek...

Vajon fog keresni? Hazajön egészségben az afgán bevetésből? Találkozunk-e még? Meddig fogom hordani a gyűrűjét?

Csak kérdések maradnak egy ilyen éjszaka után.

S bármily mókás is....másnapra már csak űrt hagy minden csoda.

 

2 komment

Kaleidoszkóp

2010.06.03. 21:19 Na'conxypan

Ma alig négy óra alvás után egy régi kedves ismerősömmel találkoztam. Reggelig dolgoztam, de tudtam áldoznom kell a találka oltárán, hiszen már több mint egy éve nem tudtuk összeszervezni.

Ami a maga nemében igazából meglehetősen nevetséges, figyelembe véve a tényt, hogy az egyetemi éveim elején szinte minden napot együtt töltöttünk.

Erikkel kapcsolatban, mióta ismerem (immár röpke 6 éve) sosem konkrét érzéseket vagy képeket érzékeltem, ő valahogy mindig pusztán és szikrázóan tisztán impressziókat varázsolt. Jó volt végre újra látni, jóllehet ennyi idő után nem vártam fergeteges beszélgetést.

Ennek ellenére ahogy meghallottam, hogy: "Mi a helyzet haver?"...tudtam nem változott semmi. Talán mindig haver maradok...Rég megfeledkeztem erről a szóról, és arról a hat évvel ezelőtti sérülékeny, galamb lelkű mosolygós tündérkirálylányról, aki valaha voltam. És a srác is a feledésbe merült, akivel órákon, akivel órák helyett, akivel órák után együtt lógtunk. Filmeztünk, vitáztunk, teáztunk, beszélgettünk s szöktünk a szürkeség elől. Mosolyországban és boldog egyszerűségben éltünk. Minden napunkon szárnyaltunk át a végtelenen...értelmetlen és buta elfoglaltság...de örömmel és mosollyal kikövezett út volt. Nem volt szegénység vagy gazdagság, nem volt fiú és lány, nem létezett a feledhetőség. Emlékszem, még búcsúbulit is szerveztem Eriknek, mikor a nagy álmát indult valóra váltani Pestre...és sírtam és könnyeztem, mintha a részemet szakítanák ki. S mikor pedig évekkel később valóban sor került arra, hogy elhagyta a várost...az szinte észrevétlen volt. Nem pánikoltam, nem érdekelt, tán fel sem fogtam vagy nem akartam. Annyiszor álltam neki elengedni őt az álmai útján, hogy mikor tényleg eltűnt .... már természetesnek éreztem, épp úgy ahogy ezt a kimaradt évet találkozás nélkül.

Érdekes....

Micsoda mesevilág...

és hogy elfeledtem...

Ma egy-egy egy mosoly mégis visszafestette elém...

Igazán jól sikerült a találkozás, hiszen Erik nem változott semmit...tiszta és őszinte ember. Csodálatos fiú. Felemelő volt újra elmerülni a haverság érájában. És annyi minden jut ilyenkor az ember eszébe...Mesélj erről meg arról meg kérlek mondd el mi volt ekkor vagy akkor. Mindent mindent tudni akartam...Mint valami kisgyerek vártam minden kimaradt történetet és mondatot. És aztán belekaptunk ebbe is abba is....én is csak bárgyúan meséltem a valószínűleg múlandó újkeletű halálos szerelmemről...S így nyilván nem lehetett teljes a beszélgetés...Csak kép-töredékeket kaptunk egymás életéből. ..hiányérzetem volt, mikor válni kellett...ugyanakkor az abszolút teljesség töltött el, haverként egy részem hazatért.

És mint mikor múltuk tükör szilánkjain taposunk néha megeshet, hogy napfény csillan egy tükör darabkán és angyalarcunk visszamosolyog ránk.

"A gyepet nézem, talán a gyepet.
Mozdul a fű. Szél vagy zápor talán,
vagy egyszerűen az, hogy létezel
mozdítja meg itt és most a világot."

1 komment

A teljesség felé

2010.06.01. 21:26 Na'conxypan

Ismét egyedül...

Pár nap csoda után...

 

                                              ö l e l é s                    s z á g u l d á s

                              Balatonfüred      moló     séta       két ember egy lélek

                                   szárnyak     vágyak      mosolyok      boldogság     

                                        bulizás  fülbe suttogás   imák   remények  

                                                 emlékek      testben remegés  

                                                         könnyek  átkarolás

                                                              simogatás       

                                                                 parfüm  

                                                                    illat         

        

Úton a teljesség felé 

 "Az életednek van egy titkos csúcsa,
Mely rejtve őrzi boldogságod,
Egy sziklafok, ahonnan Te az élet
Töretlen teljességét látod,
Hol imádkoznál hosszan, térden állva,
Mert onnan végtelen a panoráma."

1 komment

süti beállítások módosítása